Sport

Kimi Raikkonen: Ferrari only needs small changes to win 2018 title

Kimi Raikkonen: Ferrari only needs small changes to win 2018 titleā€

While Marchionne appeared to be referencing the Singapore Grand Prix, where pole-sitter Vettel had drifted to the left off the line and into a race-ending collision with Max Verstappen and teammate Kimi Raikkonen - allowing Hamilton to win - another error stands out in the German's mind: the moment he drove alongside his title rival during a Safety Car period at the Azerbaijan Grand Prix and angrily drove into the side of the No.44 car. We started this year pretty badly, we were not where we should have been, personally, on my side, I was not very happy with the set-up and it took quite a long time to figure it out. But the collision in Singapore swung the championship momentum towards Mercedes and was followed by back-to-back engine issues for Vettel in Malaysia and Japan, allowing the German manufacturer to clinch the constructors' championship in the USA and Hamilton to wrap up the drivers' in Mexico.

"Overall, I think we can all agree that we didn't have the season, up to this point, that we could've had or should've had for various reasons". "We made a good step, obviously not enough as we want because as Ferrari we want to win both championships". Raikkonen said Ferrari had the potential to push them more closely.

Despite these issues, Raikkonen has suggested that the team has had a positive 2017 season.

"We did have all the tools required this year, but we just need to tidy up a few issues and not make as many mistakes on both sides - not having issues as a driver or on the team's side".

"Small things played a big part in who won the championship this year, but I think we have all the people, the tools and a great vehicle with two races to go".

"But I think we have all the people, we have the tools, we have a great auto with still two races to go", he added.

Ferrari failed to win a race in 2016 but have had the fastest vehicle at some weekends this season with Vettel leading the championship until the Italian Grand Prix in September.

Raikkonen lies fifth in the drivers' championship with two races to go.

"Obviously I want to be fighting at the front every weekend and to be able to fight for the championship next year", Raikkonen said.

"It is how it is this year".

"Yes, it's true we are suffering", said the 36-year-old. We start from zero next year but it depends on so many things over the winter.Like this

Latest


10 November 2017
Oil markets stable, but doubts over recent bull run emerge
United States light crude CLc1 was up 46 cents or 0.8% at US$57.27, just shy of this week's more than two-year high of US$57.69 a barrel.

10 November 2017
Lonzo Ball says ongoing shooting issues 'just in my head'
Kidd finished his rookie season averaging 11.7 points, 7.7 assists and 5.4 rebounds and won co-Rookie of the Year with Grant Hill. DeMar DeRozan scored 33, Serge Ibaka had 19 and the host Raptors beat the Pelicans for a fifth straight time, 122-118.

10 November 2017
Probe my son but also Amit Shah's son Jay Shah: Yashwant Sinha
In his view, "tinkering" with the GST will not serve the objective , what is needed is a complete overhaul. "PM should replace Jaitley with another competent person", said Yashwant Sinha, former Finance Minister.

10 November 2017
Vandeweghe first up in Fed Cup final tilt
She added: "While it has been a tough year for me, I am already looking forward to 2018 and playing before my fans very soon". She returns to Fed Cup action for the first time since February and is hopeful the group's togetherness will prove pivotal.

10 November 2017
Radioactive cloud could form over Russian Federation
A cloud of radioactive pollution has appeared over Europe since the past few weeks, arousing speculations about its source. The French regulator said the accident happened south of the Ural mountains, between the Urals and the Volga river.

10 November 2017
Adobe Systems Incorporated (ADBE), Facebook, Inc. (FB)
With the existing current ratio, Adobe Systems Incorporated is more than equipped to confront its liabilities with its assets. The Michigan-based Long Road Inv Counsel Limited Liability has invested 0.82% in Adobe Systems Incorporated (NASDAQ:ADBE).

10 November 2017
HBO will pull Louis CK from services following masturbation claims
Earlier today, the NY premiere of C.K.'s new film I Love You, Daddy was scrapped amid rumors that the NYT report was imminent. The accusations against C.K. span from the late 1990s to 2005. "That said, the matter is now under review".

10 November 2017
Student-filled bus involved in minor accident
The crash of a vehicle and school bus near Hickory Hills school early Thursday morning injured at least one person. The school said an alternate bus will take students home whose parents are unable to pick them up by 2:45 p.m.

10 November 2017
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) Lifted to "Hold" at Zacks Investment Research
Northland Capital maintained Commscope Holding Company Inc (NASDAQ:COMM) on Tuesday, November 10 with "Market Perform" rating. Mizuho now has $100.00 price objective on the cloud computing company's stock, up from their prior price objective of $90.00.

10 November 2017
Man dies after road rage incident in Bay Ridge
The dispute ended abruptly when the victim got caught under the van causing him to be dragged for blocks, cops said. The other driver was run over by the van and somehow attached himself to the vehicle as it was moving.Recommended